Hollande s-a întâlnit cu Fidel Castro. Ce au făcut cei doi lideri

12 Mai 2015
Hollande s-a întâlnit cu Fidel Castro. Ce au făcut cei doi lideri
Francois Hollande, președintele Franței, s-a întâlnit, luni, cu părintele revoluției cubaneze, Fidel Castro, la reședinta acesuia din urmă, în Cuba. Cei doi au servit cina, care a durat aproximativ o oră.

Laure Bretton, jurnalist la ”Liberation”, a declarat pentru BBC, că, după vizită, Hollande i-ar fi spus că a ”stat față în față cu un om care a făcut istorie”. În timpul vizitei în Cuba, președintele Franței a cerut încheierea embargoului impus de SUA Cubei, afirmând că acesta a afectat dezvoltarea economică a insulei. Această declarație a fost făcută în timpul întâlnirii cu Raul Castro, președintele Cubei, fratele lui Fidel.

Tot luni, Francois Hollande a primit Legiunea de Onoare din mâinile cardinalului Jaime Ortega și a promis prelungirea programului de burse acordate studenților cubanezi  în Franța.

Parisul votează, în fiecare an începând din 1991, în favoarea rezoluţiei care solicită anularea embargoului american impus insulei comuniste.

Francois Hollande, aflat într-un turneu de cinci zile în Caraibi, este primul lider occidental care vizitează Cuba de la anunţarea normalizării relaţiilor americano-cubaneze, în decembrie 2014. (M.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră