Hans Klemm, noul ambasador al SUA în România a depus jurământul

17 Sep 2015
Hans Klemm, noul ambasador al SUA în România a depus jurământul
În cadrul unei ceremonii desfășurate la Washington, la sediul Departamentului de Stat, Hans G. Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
La ceremonie au fost prezenți John Kerry, Secretarul de Stat al SUA și George Maior, amsbasadorul desemnat al României în SUA.


În alocuţiunea susținută cu această ocazie, John Kerry a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA. El a evidențiat relaţia excelentă dintre cele două state şi cooperarea în promovarea stabilităţii în plan regional şi global, lăudând colaborarea din cadrul operaţiunilor militare din Irak şi Afganistan.

Oficialul american a mai vorbit și despre aprofundarea relaţiilor economice şi comerciale dintre SUA şi România, arătând că ţara noastră are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creştere economică din Europa.

Kerry a salutat angajamentul ferm al României pentru respectarea statului de drept şi eforturile de a combate fenomenul corupţiei, menţionând campania hotărâtă dusă în acest sens de autorităţile de la Bucureşti, considerând că România reprezintă un exemplu, în acest sens, pentru ţările vecine.

Noul ambasador american în România, Hans G. Klemm, a subliniat relaţiile bilaterale excelente dintre România şi Statele Unite, evidenţiind statutul ţării noastre de aliat de încredere al SUA şi partener NATO.

Klemm a anunțat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relaţiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupţiei din România, precizând că oferirea de asistenţă în acest domeniu va fi una dintre priorităţile mandatului său.

Alte stiri din Externe

Ultima oră