Guvernul danez vrea să confişte bijuteriile refugiaţilor

19 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Guvernul danez vrea să confişte bijuteriile refugiaţilor

Mai multe detalii vor fi făcute publice cu ocazia dezbaterilor din Parlament, din luna ianuarie, dar este de aşteptat ca noua lege să intre în vigoare din februarie.
"Europa primeşte în prezent un număr foarte mare de refugiaţi, ceea ce pune presiune pe toate ţările, inclusiv Danemarca", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului. "Danemarca nu-i împarte. Cu toate acestea, un număr prea mare de refugiați pune presiune asupra societății daneze și face dificilă o integrare cu succes a celor care vin în Danemarca. Prin urmare, Guvernul a decis să înăsprească politicile pentru refugiaţi", a mai spus el.

Confiscarea unor lucruri de valoare s-ar aplica deja refugiaţilor din această țară. Un purtător de cuvânt al Comisariatului ONU pentru Refugiați  a declarat că "refugiații și-au pierdut casele și aproape tot ce posedă". |Există convingerea că cineva ar vrea să le ia şi puținul care-i ajută să-şi salveze viața. Refugiații au nevoie şi merită compasiune, înțelegere, respect și solidaritate", a adăugat acesta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră