Personalul de bord al companiilor Eurowings și Germanwings este în grevă

27 Oct 2016 | scris de Istvan Deak
Personalul de bord al companiilor Eurowings și Germanwings este în grevă


Compania aeriană Lufthansa, care este compania-mamă, a anulat sute de zboruri joi la filiala sa low-cost Eurowings, fapt ce a afectat 40.000 de pasageri, din cauza unei greve a personalului navigant.
Eurowings operează zboruri şi sub brandul Germanwings.

eurowings germanwings
Lufthansa a anunţat că au fost anulate 400 de zboruri inclusiv majoritatea conexiunilor în interiorul Germaniei.
Multe zboruri europene ale companiei au fost anulate, dar zborurile de lungă distanţă şi cele de la Frankfurt la Munchen nu au fost afectate.
Şi Ministerul român de Externe a informat cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Germania că este grevă la companiile low-cost menţionate.
„Cetățenii români care au programate călătorii cu cele două companii aeriene sunt sfătuiți să se informeze în prealabil cu privire la situația zborului pentru care au achiziționat bilete, respectiv să identifice soluții alternative de transport”, precizează MAE într-un comunicat.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră