Grecia menține referendumul. Tsipras spune că nu se vor pierde nici pensiile, nici salariile grecilor

01 Iul 2015
Grecia menține referendumul. Tsipras spune că nu se vor pierde nici pensiile, nici salariile grecilor
Premierul grec Alexis Tsipras s-a adresat miercuri națiunii, după publicarea noilor propuneri ale Greciei pentru UE, Banca Centrală Europeană (BCE) și Fondul Monetar Internațional (FMI). ”Sunt dezamăgit de Europa, care nu ne dă destul timp pentru a ne pune în practică reformele. Actualmente suntem în fața unei catastrofe. Menținem deci referendumul și vom vedea ce va fi după rezultatul de duminică”, a declarat Alexis Tsipras, ale cărui propuneri de ultimă oră nu au fost acceptate de Europa.

Tsipras a făcut apel la populație să voteze ”nu” duminică, pentru un acord ”mai bun”.

”Trebuie să luăm decizii ferme pentru a ajunge la un acord. Îmi pare rău pentru dificultățile create, dar vreau să fac totul pentru ca acestea să nu dureze prea mult”, a adăugat acesta.

Tsipras a ținut să dea asigurări poporului grec:”Nici salariile, nici pensiile nu se vor pierde”, a spus acesta în în încheiere.

Potrivit challenges.fr, confederația generală a angajaților din sectorul privat GSEE, cel mai important sindicat din Grecia, cu un număr foarte mare de membri, ar fi cerut Guvernului de la atena să anuleze referendumul de duminică privind măsurile de austeritate impuse de creditorii internaționali. În opinia sindicatului, chestiunea referendumului este o sursă de divizare în cadrul societății.

La rândul său, Consiliul Europei a subliniat miercuri că referendumul grec nu corespunde ”standardelor” stabilite de acesta, din cauza termenului prea scurt dintre anunțarea referendumului și organizarea sa, potrivit purtătorului de cuvânt al organizației paneuropene.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră