Grecia, paralizată de o grevă generală de 24 de ore. Jurnaliștii s-au alăturat protestului

07 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Grecia, paralizată de o grevă generală de 24 de ore. Jurnaliștii s-au alăturat protestului

Protestul anulează cursele aeriene, afectează activitatea în instituțiile de învățământ, serviciile de taxe și impozite, dar și spitalele, care vor primi doar urgențele. Și jurnaliștii s-au alăturat acțiunii de protest, drept urmare programele TV vor fi suspendate.

La începutul săptămânii, ministrul elen de Finanțe, Euclide Tsakalotos, a prezentat, în cadrul discuțiilor cu reprezentanții creditorilor internaționali, noile măsuri pe care Guvernul ar urma să le adopte pentru a obține aprobarea creditorilor cu privire la programul de redresare a economiei.

Programul se bazează pe acordul încheiat în vara anului trecut cu privire la un nou împrumut de 86 de miliarde de euro acordat Greciei în schimbul unor noi măsuri de austeritate.

Potrivit presei elene, creditorii ar vrea un compromis cu privire la noi măsuri suplimentare care să permită realizarea unor economii suplimentare de până la 5,4 miliarde de euro. de cealaltă parte, oficialii de la Atena ar vrea o încheiere rapidă a procedurilor de evaluare pentru a putea demara o discuție cu privire la o nouă reducere a datoriei publice a Greciei.

MAE: Toate zborurile dinspre şi către aeroporturile din Grecia, ANULATE

Ministerul Afacerilor Externe informează că toate zborurile de joi dinspre şi către aeroporturile de pe teritoriul Greciei au fost anulate. Decizia vine după ce federaţia sindicală a funcţionarilor din aviaţia civilă elenă a decis să se alăture grevei generale de 24 ore convocate de către federaţia sindicatelor din sectorul public.

Conform anunțului MAE, toate zborurile dinspre şi către aeroporturile de pe teritoriul elen au fost anulate pentru data de 7 aprilie, între orele 00:01 - 24:00, dar vor fi asigurate serviciile legate de:

- tranzitul aeronavelor comerciale şi militare care traversează FIR Atena – Makedonia;
- exerciţiile militare programate; navele în situaţie de urgenţă;
- zborurile medicale; zborurile în care se deplasează şefi de stat şi de guvern;
- zborurile pentru situaţii de urgenţă;
- asistenţa necesară şi asigurarea funcţionării neîntrerupte a frecvenţelor de alertă, instalaţiilor de serviciu şi prevenirii incidentelor de zbor.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră