Grădinile Vaticanului și trenul papilor, la dispoziţia turiştilor

20 Sep 2015
Grădinile Vaticanului și trenul papilor, la dispoziţia turiştilor
În fiecare sâmbătă, turiștii care ajung la Roma vor avea posibilitatea să urce la bordul unui tren istoric din vechea gara a Statului Vatican - situată la câțiva pași de locuința Suveranului Pontif - și să ajungă la reședinta de vacanța a Papilor, la Castel Gandolfo, unde vor putea vizita Palatul Apostolic, dar și grădinile din împrejurimi, închise publicului până acum, scrie romania-actualitati.ro.

"Am atâtea de făcut la Roma, încât nu am timp să mă plimb, însă nu vreau ca aceste frumuseți ale naturii să fie minimalizate. Vreau să dau posibilitatea lumii de a se bucura de ele" - aceasta a zis Papa Francisc, după care a cerut să se îndeplinească. Și s-a îndeplinit"- este ceea ce ne-a mărturisit, în prima călătorie a trenului istoric, directorul Muzeului Vaticanului, Antonio Paolucci.

"Înainte nu se putea vizita nimic, deoarece era inchis pentru turiști" mai completează reprezentantul Vaticanului.Trenul istoric are vagoane din anii '40, în vreme ce locomotiva cu abur este din 1915 și are o viteză maximă de 80km la oră , după cum ne explică reprezentantul Fundației Căilor Ferate din Italia, Michele Mario Elia.

"Avem câteva zeci de locomotive, însă nu toate funcționează. Aceasta este una din cele pe care noi o folosim deja pentru trasee turistice", spune Michele Mario Elia.

Ultima călătorie a acestui tren istoric - care aparține statului Vatican - înainte de a fi pus la dispoziția turiștilor - a fost cu Papa Benedict al XVI-lea spre Assisi, în vreme ce prima călătorie cu un Suveran Pontif a fost 1849 de la Vatican spre Napoli.

Citiţi mai multe ştiri din Externe

Alte stiri din Externe

Ultima oră