Glumele cu refugiaţi, interzise la carnavalurile din Austria

28 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Glumele cu refugiaţi, interzise la carnavalurile din Austria

Participanţii poartă măşti de lemn, iar comedia este o componentă cheie în această perioadă, cunoscută sub numele de Fasching sau Karneval. Pentru a preveni derapajele, autoritatea austriacă în materie de carnavaluri -Bund Österreichischer Faschingsgilden- a stabilit un nou cod etic, cu glumele acceptate.

“Atacurile asupra persoanelor fără apărare, majoritarii rânjind la minoritari, bătaia de joc și răutatea, ironia şi sarcasmul - chiar dacă stârnesc hohote de râs din partea publicului - sunt nepotrivite. Râsul pe seama altora lasă întotdeauna un gust amar", se arată în acest cod.

Organizatorii spun că Fasching este deschis schimbărilor sociale şi societale, iar provocarea actuală este de a asigura integrarea imigranţilor în evenimentele tradiţionale, pentru a-şi asigura viitorul. La secţiunea "Limite şi respectarea valorilor", codul spune că deşi distracţia este principala prioritatate, demnitatea umană este inviolabilă, iar sentimentele oamenilor nu trebuie rănite. 

Adi Mittendorfer, preşedintele asociaţiei carnavalurilor din Austria, a declarat că oamenii ar trebui să fie conştienţi de efectele unor astfel de glume. "Orice aduce atingere demnităţii umane sau credinţei nu este permis", a adăugat el. 

Carnavalurile tradiţionale din Austria încep la 6 ianuarie şi se încheie la 9 Februarie.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră