„Pilotul morţii” de la Germanwings exersase prăbuşirea chiar la zborul spre Barcelona, în aceeaşi zi

06 Mai 2015
„Pilotul morţii” de la Germanwings exersase prăbuşirea chiar la zborul spre Barcelona, în aceeaşi zi
Andreas Lubitz, copilotul zborului companiei Germanwings prăbuşit intenţionat de acesta în Alpii francezi, la 24 martie, exersase pierderea de altitudine chiar în aceeaşi zi.
Şi asta în timpul zborului-dus, adică de la Dusseldorf la Barcelona, avionul fiind prăbuşit la întoarcerea de la Barcelona, deasupra teritoriului francez, scrie cotidianul german Bild.
Anchetatorii serviciilor judiciare au ajuns la concluzia că tânărul copilot, care avea 27 de ani, s-a închis în cabina de pilotaj a aparatului A320, pentru a organiza prăbuşirea avionului, după ce pilotul a fost nevoit să meargă la toaletă.
El a precipitat aparatul în versantul muntelui, provocând moartea tuturor celor 150 de ocupanţi ai avionului.
Potrivit unui raport de etapă care urmează să fie publicat miercuri de Biroul de Anchete şi Analize (BEA), Andreas Lubitz s-a antrenat pentru a reduce altitudinea în timpul zborului Dusseldorf-Barcelona, chiar în ziua dramei, scrie cotidianul german, care citează surse apropiate BEA.
Raportul BEA evocă o „coborâre controlată, care a durat mai multe minute, şi pentru care nu a existat nicio justificare aeronautică”, scrie Bild.
Andreas Lubitz suferea de o depresie gravă. Un computer descoperit la el acasă arată că Andreas a  căutat pe Internet informaţii referitoare la diferite mijloace de sinucidere, chiar în zilele care au precedat decizia sa de a prăbuşi avionul.
Anchetatorii au mai descoperit şi acte medicale, care indicau faptul că îi fusese prescris concediu medical, şi că aceasta nici nu ar fi trebuit să zboare în ziua de 24 martie, când s-a produs drama. (I.D)  

Alte stiri din Externe

Ultima oră