ULTIMATUM pentru Volkswagen!

28 Sep 2015
ULTIMATUM pentru Volkswagen!
Autoritățile germane au dat constructorului auto Volkswagen termen până pe 7 octombrie să vină cu un plan prin care să pună la punct "măsuri obligatorii, precum și un calendar" prin care să respecte standardele de mediu pentru motoarele sale diesel, fără a mai recurge la programele software care au manipulat rezultatele testelor de poluare, informează Marketwatch.com.
 
"Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut Volkswagen să prezinte un program de măsuri prin care să găsească o soluție tehnică pentru vehiculele afectate", a declarat ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt. 
 
Dacă cei de la Volkswagen nu vor respecta acest deadline, autorităţile germane avertizează că ar putea să retragă aprobarea pentru toate modelele implicate în scandalul motoarelor trucate. 
 
Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un sistem software care falsifică rezultatele testelor antipoluare.
 
Acest scandal de amploare mondială este cel mai mare din istoria Volkswagen, grupul german fiind pasibil de a plăti amenzi de miliarde de dolari în SUA, precum și în urma unor anchete în țări precum Norvegia sau India.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră