Germania va obliga refugiații să predea banii și bunurile la intrarea pe teritoriul ei

22 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Germania va obliga refugiații să predea banii și bunurile la intrarea pe teritoriul ei

“Nu pot să prevăd nici o limită de timp pentru ridicarea acestei măsuri. Controalele la granița cu Austria au fost reintroduse temporar în luna septembrie. Periodic am avut de a face în acele zone de graniță cu condiții haotice.

Acum putem controla și înregistra aproape fiecare refugiat care intră în Germania. Am început să și trimitem oameni înapoi, în special pe cei care nu au documente valabile și nu vor să solicite azil în Germania ”, a declarat Thomas de Maziere, pentru MDR Info.

Ministrul n-a vrut să ofere un număr exact de refugiați care au ajuns în Germania în 2015. “Cert este că nu mai putem să primim încă un milion de oameni în Germania, ci mult, mult, mult mai puțini”, a încheiat ministrul de Interne.

Pe de altă parte, după modelul elvețian, Germania va dispune “confiscarea bunurilor materiale” ale refugiaților care doresc să ceară azil. Mai exact, la intrarea în landurile Bavaria și Baden-Wurttemberg, refugiații trebuie să predea în anumite condiții banii lichizi pe care îi au asupra lor.

“Măsura din Bavaria este în concordanță cu legile naționale privind solicitanții de azil și se asemănă cu cele din Elveția. La sosirea în Germania, solicitanții de azil sunt percheziționați după documente, bunuri de valoare și bani. Obiectele de valoare și banii lichizi care depășesc suma de 750 de euro vor fi depozitate separat”, a confirmat Ministrul de Interne din Bavaria, Joachim Hermann, pentru Bild.

În Baden-Wurttemberg, poliția poate confisca bani și obiecte de valoare ce depășesc 350 de euro. Doar în luna decembrie, valoarea medie preluată de la un refugiat a depășit 1000 de euro.

Legea germană prevede că solicitantii de azil trebuie să uzeze în primul rând de resursele proprii și abia apoi să ceară ajutor de la stat.

“Cine vrea să depună o solicitare de azil în Germania trebuie să epuizeze prima dată averea proprie, chiar și bijuteriile familiei. Chiar dacă mulți nu sunt de acord cu această măsură, un solicitant de azil o duce mult mai bine decât un asigurat Hartz IV”, a declarat reprezentantul Guvernului pe probleme de integrare, Aydan Ozoguz.

Alte stiri din Externe

Ultima oră