Germania va introduce cărți de identitate pentru refugiați

09 Dec 2015 | scris de Istvan Deak
Germania va introduce cărți de identitate pentru refugiați


Măsura, care face obiectul unui proiect de lege, controlează și organizează procedura azilului, a subliniat De Maiziere, în condițiile în care Germania se pregătește să depășească nivelul de un milion de imigranți primiți în 2015.
Pe aceste cărți de identitate vor figura fotografia și amprentele digitale ale persoanei, numele data și locul nașterii, naționalitatea, culoarea ochilor și înălțimea.
Guvernul speră să înceapă distribuirea acestor cărți de identitate până la jumătatea lui februarie, după ce primește acordul Parlamentului.
Refugiații vor avea nevoie de aceste cărți de identiate pentru a depune o cerere de azil și a beneficia de alocație, a precizat de Maiziere.
Informațiile adunate vor fi colectate într-un fișier central pe care autoritățile centrale îl vor putea consulta.
Vor mai fi înregistrate și datele medicale, precum și elemente privind studiile ți calificările profesionale ale refugiaților, pentru a le ușura acestora integrarea.
Această carte de identitate va permite evitarea înregistrărilor duble frecvente până acum, va facilita activitatea autorităților și va permite să fie mai bine recunoscute persoanele care încearcă să mintă cu privire la identitatea lor, a explicat ministrul conservator.
Un anumit număr de refugiați sosesc în Germania fără acte sau cu acte de identitate false.

Alte stiri din Externe

Ultima oră