Fost șef al televiziunii publice germane: Știrile difuzate sunt dictate de Guvern!

04 Feb 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Fost șef al televiziunii publice germane: Știrile difuzate sunt dictate de Guvern!


Acum, într-un interviu la postul de radio Deutschlandfunk, referitor la presa din Germania, fostul director al studioului din Bonn al ZDF, jurnalistul Wolfgang Herles a făcut dezvăluiri interesante privind maniera de lucru la ZDF, despre fluxul de stiri.
”La ZDF, redactorul-șef vine și le spune jurnaliștilor: Prieteni, trebuie să pregătim știrile și comentariile pentru ca ele să fie în folosul Europei și al binelui comun”, afirmă Herles.
”Toată lumea știe bine despre ce e vorba. Nici nu mai trebuie adăugat că aceste informații trebuie să conțină numele doamnei Merkel”, mai spune acesta.
Nelăsându-l pe jurnalistul de la Deutschlandfunk să preia microfonul, Herles a precizat:”Primim ordine de sus. Înainte existau, de exemplu, instrucțiuni scrise care spuneau că ZDF trebuie să lucreze pentru unificarea Germaniei. Ne era interzis să spunem orice ar fi fost negativ despre noile landuri. Azi, este interzis să critici refugiații. Acesta este jurnalism guvernamental, iar asta îi face pe oameni să își piardă încrederea în noi.
Este scandalos! Subiectele pe care le tratăm sunt dictate de Guvern. Oamenii nu aud vorbindu-se de numeroase lucruri esențiale”, a fost stupefianta declarație a jurnalistului german.
Pentru el, este clar că mass-media publice germane încearcă să influențeze opinia publică în sensul dorit de marea coaliție care guvernează Germania.
Interesant, site-ul Breitbart comentează că aceste declarații nu au avut vreun ecou în presa germană, iar unde au avut, a fost doar pentru a fi criticate sau negate.

Declarațiile jurnalistului pot fi ascultate aici.

Alte stiri din Externe

Ultima oră