545 de zile de închisoare pentru un român în Germania. Vezi motivul

14 Mai 2015
545 de zile de închisoare pentru un român în Germania. Vezi motivul
Germania pare o ispită mult prea mare chiar și pentru infractori. Un cetățean român s-a aventurat în Germania, deși știa că există un mandat de arestare emis pe numele său și că are interdicție de a intra în țară. În timpul unui control de rutină, vameșii din Rosenheim au oprit o mașină cu numere de Marea Britanie. Nu mică le-a fost mirarea când au verificat datele unui bărbat de 32 de ani.

Pe numele cetățeanului român exista un mandat de arestare emis de Procuratura Karlsruhe. El fusese condamnat în absență, în 2009, la 545 de zile de închisoare pentru tâlhărie.

El avea inclusiv o interdicție de a mai intra pe teritoriul Germaniei. Conform săptămânalului Wochenblatt, bărbatul a susținut în fața poliției germane că el n-a știut nimic despre vreun proces intentat împotriva sa, darămite despre vreo condamnare cu executare. Scopul lui era doar să ajungă cu prietena sa în Marea Britanie prin Germania și Danemarca.

Bărbatul a fost deja încarcerat la penitenciarul Bernau pentru a executa pedeapsa cuvenită. Conform presei germane, la aceasta se va adăuga un spor pentru încălcarea interdicției de a mai intra în Germania. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră