Germania caută cu disperare soluţii pentru limitarea afluxului masiv de imigranţi din Balcani

07 Aug 2015
Germania caută cu disperare soluţii pentru limitarea afluxului masiv de imigranţi din Balcani
Germania caută cu disperare soluţii pentru a reduce afluxul de solicitanţi de azil proveniţi din Balcani. Potrivit AFP, au fost lansate propuneri precum găzduirea în centre speciale, suprimarea ajutoarelor financiare sau derularea unei campanii în ţările vizate pentru a descuraja imigraţia.

Germania, principala ţară de destinaţie din Europa, se aşteaptă pentru acest an la un număr record de cel puţin 500.000 de solicitanţi de azil.

În mare parte de origine romă, locuitorii din Balcani care pleacă în Germania speră să găsească aici locuri de muncă şi o viaţă mai bună. Aceste motivaţii nu îi califică însă pentru a obţine statutul de refugiaţi, care este oferit celor persecutaţi. Mai puţin de 0,2% din solicitările lor sunt rezolvate favorabil.

Numărul ridicat de imigranţi care vin din aceste ţări acaparează resurse de care avem nevoie pentru a ne ocupa de persoanele ce provin din regiuni în criză”, a declarat pentru AFP Manfred Schmidt, preşedintele Oficiului pentru Imigranţi şi Refugiaţi (BAMF).


Alte stiri din Externe

Ultima oră