General francez: NATO trebuie lichidată. Europenii să se alieze cu Rusia!

03 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
General francez: NATO trebuie lichidată. Europenii să se alieze cu Rusia!

Pinatel, expert în geopolitică și spionaj economic, a declarat într-un interviu pentru publicația franceză Le Figaro că NATO, în forma sa actuală, trebuie desființată.

Potrivit generalului francez, Alianța convine doar americanilor, care vor să păstreze o distanță între Rusia și Europa.

Pinatel este de părere că evenimentele tragice care au avut loc recent în Europa au demonstrat clar francezilor și altor aliați ai SUA din cadrul NATO, că Alianța nu ajută în nici un fel europenilor să lupte cu amenințarea teroristă.

Prin urmare, în lupta contra terorismului, Europa trebuie să se gândească la oportunitatea unei alianțe militare cu Rusia.

"Aceste argumente, obținute cu prețul a 234 de morți și 671 de răniți, începând cu 2012, trebuie nu doar să trezească NATO, dar și să ducă la lichidarea sau europenizarea totală a organizației, odată ce politica actuală a alianței nu răspunde intereselor Franței", a declarant generalul Jean-Bernard Pinatel.

Rusia a propus în mai multe rânduri SUA o coordonare a acțiunilor în Siria, însă Obama a refuzat, afirmând că așa-numita opoziție moderată dispune de un potențial suficient.

"Rusia, care era prezentă istoric în regiune, revine. China, în premieră, se implică activ în regiune și doar Franța, care a avut o poziție privilegiată de intermediar, a pierdut totul sub auspiciile SUA", consideră Pinatel.

În același timp, generalul presupune că interesele strategice și economice ale Rusiei și Franței coincid în totalitate, iar în istoria relațiilor celor două țări au existat momente de colaborare fructuoasă și amicală.

"Dorința SUA de a întoarce Europa în atmosfera războiului rece este realizată prin intermediul NATO și servește doar intereselor americane, dar și liderilor europeni corupți și incompetenți", a concluzionat expertul francez.

Ce mai poți citi pe miscareaderezisententa.ro:

Tokyo, în ALERTĂ după o manevră fără precedent! Nord-coreenii au lansat o rachetă balistică în largul coastelor japoneze (VIDEO)

Cătălin Predoiu, GAFĂ URIAȘĂ după moartea Reginei Ana

Agresorii sexuali, POKEMON GO și protecția copiilor. Anunț de ultimă oră făcut de autoritățile americane

Alte stiri din Externe

Ultima oră