General de rang înalt iranian: Suntem pregătiți pentru un RĂZBOI cu SUA! Nu-i mare lucru pentru noi

11 Mai 2015
General de rang înalt iranian: Suntem pregătiți pentru un RĂZBOI cu SUA! Nu-i mare lucru pentru noi
Hossein Salami, un general din ierarhia înaltă a armatei iraniene, a declarat că ţara sa este pregătită pentru un război cu Statele Unite ale Americii. Potrivit lui Salami, o agresiune împotriva Teheranului va mobiliza întreaga lume musulmană, relatează Russia Today.

Generalul de brigadă Hossein Salami, adjunctul comandantului Gărzilor Republicane Islamiste, a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat televiziunii de stat, în contextul în care ţările occidentale se pregătesc de noi runde de negocieri cu Iranul, menite să diminueze ambiţiile nucleare ale acestei ţări.

"Un eventual război declanşat împotriva Iranului va mobiliza lumea musulmană împotriva SUA, iar acest aspect este foarte cunoscut în cercurile inamice", a spus generalul.

Recent, Iranul a semnat la Geneva un acord preliminar cu grupul P5+1 pe marginea intereselor sale nucleare.

Israelul s-a opus cu fermitate oricăror negocieri de acest gen, avertizând că Iranul are în plan construirea unui arsenal nuclear şi nu dezvoltarea în scopuri paşnice.

Premierul de la Tel Aviv, Benjamin Netanyahu, a spus că "semnarea acestui acord nu va bloca drumul Iranului spre armele nucleare, ci mai degrabă facilitează acest demers periculos".

Secretarul de Stat american, John Kerry, a încercat să reducă tensiunile ivite cu statul evreu din cauza acestui subiect sensibil şi a dat asigurări că la nevoie, războiul rămâne încă o variantă dacă va fi cazul.

Replica din partea generalului iranian a venit promt: "Ne-am pregătit pentru cele mai periculoase scenarii şi vă asigur că nu-i mare lucru pentru noi. Vom face faţă cu uşurinţă unui eventual conflict cu SUA, ba mai mult, vom digera uşor acest război. Cu acest prilej vom putea demonstra potenţialul forţei noastre reale". 

Alte stiri din Externe

Ultima oră