Game of Thrones, varianta REALĂ! 43 de OUĂ de DINOZAUR găsite INTACTE de arheologi. ARMATA a securizat zona!

22 Apr 2015
Game of Thrones, varianta REALĂ! 43 de OUĂ de DINOZAUR găsite INTACTE de arheologi. ARMATA a securizat zona!
Arheologii chinezi au anunțat astăzi o descoperire excepțională. 43 de ouă fosilizate, cu o vechime de peste 230 milioane de ani, au fost găsite din greșeală, în timpul unor lucrări de lărgire a șoselei principale din orașul Heyuan, în sudul Chinei, provincia Guangdong.

Muncitorii au săpat în lateral mai mult decât ar fi trebuit, iar la un moment dat în mormanul de pământ au apărut fosilele de dinozaur. Lucrările au fost oprite și arheologii au fost chemați să evalueze importanța descoperirii. 
 
Un total de 43 de ouă de dinozaur, dintre care 19 sunt pe deplin intacte. Unele au fost identificate de catre arheologi ca aparținând celui mai mare prădător care a existat vreodată, Tyrannosaurus Rex.

Imediat, zona a fost securizată de poliția chineză, dar și de armată, mai multe vehicule militare fiind poziționate strategic în zona respectivă. Arheologul Du Yuanli, care conduce muzeul dinozaur locale, a declarat că ouăle au fost găsite în straturile de rocă de gresie rosie, un mediu în care s-au mai găsit anterior alte fosile de dinozaur.

"Examinăm în continuare fosilele găsite, iar Guvernul chinez ne-a pus la dispoziție absolut toate uneltele necesare pentru a determina cu exactitate specia sau speciile."

 
De asemenea, mai multe echipe de polițiști au fost plasate în zonă, informînd rezidenții că zona este una protejată și este interzis accesul persoanelor neautorizate. Mai mult, localnicilor le-a fost transmisă obligativitatea de a informa autoritățile în cazul în care găsesc ceva legat de fosile de dinozaur.



Reacțiile în mediul online n-au întârziat să apară, referințele la serialul HBO Game of Thrones fiind majoritare. Internauții au făcut trimitere la episodul în care personajul Daenerys Targaryen primește cadou trei ouă fosilizate de dragon, pe care reușește să le readucă la viață.

Alte stiri din Externe

Ultima oră