Furtul secolului, în Germania

28 Mar 2017 | scris de Istvan Deak
Furtul secolului, în Germania

O medalie gigantică din aur pur, a cărei greutate este de 100 de kilograme, a ajuns obiectul furtului secolului în Germania. Ea a fost furată luni din Bodemuseum, din centrul Capitalei Germaniei.

 

 

Valoarea monedei este de 3,7 milioane de euro, potrivit presei. Piesa deţine recordul Guiness pentru cea mai mare puritate a aurului, 999,99/1000. Pe ea figurează un portret al Reginei Angliei, Elisabeta a II-a.

Obiectul furat este o medalie comemorativă emisă de Monetăria regală canadiană în 2007. Aceasta are un diametru de 53 de centimetri și o grosime de 3 centimetri.

 

 

Hoții au reușit să pătrundă în clădire în jurul orei 03.30, cu ajutorul unei scări aflate pe o cale ferată din apropierea muzeului, a precizat Poliţia din Berlin, pe contul său de Twitter.

Unii comentează la această postare că, dată fiind valoarea şi dimensiunea obiectului furat este vorba despre un "inside job", adică furtul a avut complicitate din interior.

 

 

Traficul pe linia ferată de la periferia Berlinului a fost întrerupt luni pentru a le permite anchetatorilor să găsească eventuale indicii la faţa locului.

Bodemuseum este celebru pentru sculpturile şi colecţia sa de medalii, este situat în plin centrul capitalei germane, pe aşa-numita "insulă a muzeelor", nu departe de catedrală, într-o zoă aflată în patrimoniul mondial al UNESCO din 1999.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră