Guvernul Franţei a autorizat distribuirea de urgenţă a unui antidot pentru arme chimice!

22 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Guvernul Franţei a autorizat distribuirea de urgenţă a unui antidot pentru arme chimice!


Acest produs antiproduse neurotoxice, sulfatul de atropină, este pus la dispoziţie din cauza „riscului de atentate teroriste”, în contextul în care în Franţa, la Paris, va avea loc reuniunea internaţională Paris Climat 2015 COP21, care va reuni circa 100 de şefi de state şi de Guverne, potrivit acestei decizii semnate de directorul general al Ministerului Sănătăţii.
Pentru a nu panica populaţia, ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Drian, a relativizat duminică afirmaţiile anterioare ale premierului Manuel Valls, care evoca posibilitatea unui atac cu arme chimice şi bacteriologice.
„Toate măsurile de precauţie sunt luate, însă un eventual atac cu arme chimice sau bacteriologice face parte din risc”, a declarat Drian.
„Este foarte complicat să transporţi arme chimice de pe un teritoriu pe altul”, a subliniat Drian, dând însă asigurări că sunt luate toate măsurile pentru a se evita riscurile unui astfel de atac.
„Suntem în război. Nu un război cu care istoria, în mod tragic, ne-a obişnuit. Nu, un război nou, extern şi intern, unde teroarea este scopul principal şi prima armă”, a afirmat zilele trecute premierul Valls. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră