Frankfurt: 60.000 de persoane evacuate din cauza unei bombe

01 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Frankfurt: 60.000 de persoane evacuate din cauza unei bombe

Aproximativ 60.000 de persoane sunt obligate să evacueze centrul orașului german Frankfurt, pentru a dezamorsa o bombă care datează din epoca celui de-al doilea război mondial, relatează presstv.com

Bomba britanică de 1,8 tone a fost găsită marţi pe un șantier de construcții de pe strada Wismarer, aproape de complexul Goethe din Frankfurt, conform anunţului făcut vineri de Poliția din Frankfurt.

Consilierul municipal Markus Frank spune că bomba conține 1,4 tone de explozivi, iar procesul de dezarmare  este de așteptat să dureze aproximativ patru ore.

În timpul celui de-al doilea război mondial, porecla "Blockbuster" a fost dată bombelor, precum cea găsită la Frankfurt, pentru capacitatea acestora de a rade străzi întregi.

Operațiunile de evacuare sunt programate să înceapă duminică, iar localnicii sunt sfătuiți să-şi ia doar obiectele necesare, cum ar fi medicamente și să oprească toate aparatele electrice și de gaz.

"Încă lucrăm la modalitățile planului de evacuare", a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Frankfurt.

Bombe neexplodate datând din timpul bombardamentelor aeriene britanice, americane şi ruseşti asupra Germaniei în timpul celui de-al doilea război mondial sunt încă frecvent întâlnite în Germania.

Pe măsură ce țara și-a reconstruit orașele după război, autoritățile nu au avut timp sau mijloace să localizeze și să dezamorseze multe dintre bombele neexplodate.

În mai, autoritățile germane au evacuat aproximativ 50 000 de locuitori din casele lor din Hanovra pentru a dezamorsa o bombă produsă de britanici, descoperită în timpul unor lucrări de construcție.

Alte stiri din Externe

Ultima oră