Francois Fillon a fost pus sub acuzare în scandalul Penelopegate

14 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Francois Fillon a fost pus sub acuzare în scandalul Penelopegate

Candidatul dreptei la alegerile prezidențiale franceze, Francois Fillon, a fost pus sub acuzare marți dimineață, pentru mai multe cauze, în special deturnare de fonduri, în cadrul dosarului privind angajările fictive la cabinetul său parlamentar, dosar supranumit ”Penelopegate”, de la numele soției lui Fillon, scrie tempsreel.nouvelobs.com.

Fillon a fost convocat de judecătorii de instrucție pentru miercuri la ora 09:30. Dar în cele din urmă, în cea mai mare discreție, el a fost audiat de judecătorii de instrucție însărcinați cu anchetarea angajărilor fictime de care ar fi beneficiat membrii familiei Fillon: soția și cei doi copii. La încheierea interogatoriului, fostul premier a fost pus sub acuzare, a precizat o sursă judiciară pentru lexpress.fr, confirmând o informație a publicației Le Canard Enchaine.

Magistrații au reținut mai multe capete de acuzare: deturnare de fonduri, tăinuire și complicitate la deturnare de fonduri publice, tăinuire și complicitate la abuz de bunuri sociale și lipsă de informații în declarațiile pentru Autoritatea pentru Transparență în Viața Publică (HATVP). Dar traficul de influență, înscris de Parchetul Național Financiar (PNF) în rechizitoriul său introductiv al deschiderii dosarului nu a fost păstrat.

Fillon a declarat la 1 martie, când a fost convocat în instanță, că nu va renunța la candidatură indiferent ce se va întâmpla, căci poporului francez îi revine sarcina de a decide în privința lui.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră