Fost candidat la prezidenţialele din SUA: "Politicile FMI în Ucraina sunt IRESPONSABILE!"

31 Mar 2015
Fost candidat la prezidenţialele din SUA:
Ron Paul, fost candidat la prezidenţialele din Statele Unite, a declarat că extiderea de către FMI a acordului cu Ucraina servește doar intereselor agendei de politică externă a SUA și nu face nimic pentru a salva această țară de la dezastrul economic, scrie Russia Today.

În opinia fostului congresman republican, întregul sistem economic din Ucraina nu poate fi reparat, ci doar distrus și reclădit de la zero.

"O instituție financiară responsabilă nu ar extinde acordul de împrumut cu o sumă cuprinsă între 17 și 40 de miliarde de dolari, unui stat care deja se luptă pentru a-și plăti fostele datorii, un alt împrumut de mai multe miliarde de dolari", a scris Paul într-un articol de opinie pentru Institutul ce-i poartă numele.

Noul acord de împrumut cu FMI este destinat să sprijine stabilizarea economică și o gamă largă de reforme în Ucraina. Totuși, Paul susține că noua schemă de ajutor nu face nimic pentru actualul guvern de la Kiev, aliat al Washingtonului, principalul finanțator al FMI.

"Acest nou împrumut nu are niciun sens din punct de vedere economic, dar susținerea actualului guvern ucrainean servește scopurilor politice ale SUA", explică politicianul american.

Acesta acuză FMI că își "croiește" acțiunile astfel încât să promoveze scopurile politicii externe a guvernului SUA.

"FMI are o istorie în spate în care a folosit fonduri provemite de la buget, plătite de contribuabilul american pentru a susține regimuri dictatoriale și susținerea unor politici economice nesănătoase", scrie Paul.

Deși președintele Petro Poroșenko a promulgat măsurile legislative pentru a reduce drastic cheltuielile bugetare și a aprobat schimbări ale sistemului de taxe, împrumuturile tot nu reușesc să promoveze o piață liberă, a conchis politicianul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră