Focus: Unde i-a dus teama de refugiați pe germani și austrieci. Vânzări cu 600% mai mari la un anumit produs

09 Noi 2015
Focus: Unde i-a dus teama de refugiați pe germani și austrieci. Vânzări cu 600% mai mari la un anumit produs
Vânzările de arme în Germania și Austria către persoane fizice au atins un prag istoric. Presa austriacă a anunțat cu îngrijorare că anul acesta până acum s-au vândut deja cu 70.000 mai multe arme decât în tot anul 2014. Revista germană Focus semnalează o situație similară în Germania și susține că principalul motiv este criza refugiaților, mai exact frica oamenilor de refugiați.

“Tot mai mulți oameni aleargă la magazinele de arme. Motivul: criza refugiaților. Și în Germania interesul pentru anumite arme este foarte mare. Din informațiile obținute de Focus reiese că la nivel național există un număr uriaș de solicitări pentru spray-uri paralizante, producătorii efectiv nu fac față comenzilor.

Față de anul trecut, comenzile au crescut doar în ultimele două luni cu peste 600%. Perioada de așteptare a ajuns deja la peste cinci săptămâni. Ultimele sondaje indică o teamă accentuată a populației germane că refugiații vor aduce cu sine o creștere a criminalității și a terorismului în Germania”, scrie sursa citată. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră