FMI susţine necesitatea restructurării datoriei Greciei

09 Iul 2015
FMI susţine necesitatea restructurării datoriei Greciei
Grecia are nevoie de restructurarea datoriilor, în cadrul acordului de salvare, dar Atena nu va primi tratament special, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde. Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro.

"Restructurarea datoriilor este necesară în cazul particular al Greciei, pentru a fi sustenabile", spune Christine Lagarde, care avertizează autorităţile de la Atena să nu creadă că criza din Grecia este tratată ca un caz unic.

Declaraţia reliefează presiunile în creştere exercitate de FMI şi Statele Unite în special, ca Germania să permită restructurarea datoriilor elene, în cadrul acordului de susţinere financiară, scrie rfi.ro.

Autorităţile elene au cerut FMI-ului să accepte amânarea plăţii datoriilor. "FMI trebuie să respecte regulile, nu să le încalce. Nu poate exista un tratament special", atrage atenţia Christine Lagarde.

"Grecia este în mod clar într-o situaţie de criză acută, care trebuie tratată serios şi prompt. Suntem angajaţi total să găsim o soluţie, prin care să restabilim stabilitatea, creşterea şi sustenabilitatea datoriilor", afirmă directoarea FMI.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!





Alte stiri din Externe

Ultima oră