UPDATE. Florin Morariu, eroul cu făcăleţ, care s-a luptat cu teroriştii la Londra, decorat de Regină

18 Iul 2018
UPDATE. Florin Morariu, eroul cu făcăleţ, care s-a luptat cu teroriştii la Londra, decorat de Regină Galerie foto (2)

Brutarul din Iași, care a devenit eroul Marii Britanii în vara lui 2017, când s-a luptat cu un grup de terorişti în centrul Londrei şi a adăpostit 20 de trecători în brutărie, nu mai are motive de supărare. El spunea că se simte abandonat de autorităţi. Ei bine, va primi o decorație de la regina Elisabeta a II-a, relatează Digi24.

Florin Morariu este un tânăr de 32 de ani din Iaşi. În vara anului trecut se afla la muncă într-o brutărie din centrul Londrei, atunci când trei bărbaţi au început să înjunghie oameni la întâmplare într-o piaţă aglomerată din apropiere.

El a încercat să alunge agresorii și chiar l-a lovit pe unul dintre ei cu un coș, apoi i-a adăpostit pe trecătorii înspăimântaţi, ieşind afară "înarmat" cu un făcăleţ, pentru a se confrunta cu atacatorii.

CITIŢI ŞI: Atacul de pe London Bridge. Un roman a devenit erou: “Făcăleţul ăla tare de sub masă, adu-l încoace”

Pentru gestul său eroic, românul va primi distincția "The Queen's Commendation for Brave Conduct", la recomandarea premierului Theresa May și acceptată de regina Elisabeta a II-a, notează Digi24.

Potrivit informațiilor, el nu va fi primi distincția de la suverana Marii Britanii, ci de la un oficial britanic din țara noastră.

Opt oameni au murit și peste 40 au fost răniți în atacul din 3 iunie 2017.

UPDATE

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti a postat vineri un mesaj de felicitare adresat lui Florin Morariu, confirmând acordarea medaliei. Ministrul britanic pentru Europa, Alan Duncan, a postat, la rândul său, un mesaj pe reţelele de socializare, în care afirmă că Florin Morariu este un erou, "care şi-a pus viaţa în pericol pentru a-i salva pe alţii în atacul terorist de la Londra de anul trecut".

Totoată, Duncan îl menţionează şi pe Ignacio Echeverria, din Spania, care la rândul lui esta considerat un erou de către britanici şi care a fost decorat post-mortem, căci şi-a pierdut viaţa în atentat.Ignacio Echeverria a fost supranumit de presa britanică "eroul cu skateboard", pentru că a atacat teroriştii cu un skateboard, încercând să îi oprească din acţiunea lor nebună.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră