Fiul unei legende din F1, doi ani de închisoare după ce a violat o fetiță de 6 ani

15 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Fiul unei legende din F1, doi ani de închisoare după ce a violat o fetiță de 6 ani

Gary Thomas Brabham a fost condamnat vineri de Judecătoria districtului Brisbane, relatează ABC.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani a pledat nevinovat, susținând în fața instanței că nu a molestat-o pe fetiță timp de patru ani, între 6 și 10 ani, așa cum susțin procurorii.

Judecătorul Brad Farr a declarat că Gary Brabham nu a arătat remușcări pentru faptele sale, condamnându-l pe acesta la doi ani și trei luni de închisoare. Gary Brabham poate fi însă eliberat după 6 luni.

"Ai adus rușinea asupra ta și a familiei tale. Numele tău de familie este foarte cunoscut datorită poziției tatălui tău. Ți s-a acordat încredere, dar ai înșelat acea încredere în cel mai josnic cu putință”, a spus Farr.

În timpul procesului, juriul a vizionat un clip din 2012 cu o fată, acum în vârstă de 19 ani, care îi spune unui polițist că Gary Brabham a atins-o într-un mod necorespunzător în timp ce se aflau în mașină, când avea 6 ani.

Tânăra și-a amintit că a început să plângă când bărbatul a început s-o atingă, că i s-a făcut rău și a vomitat.

Procurorii au susținut că în perioada 2003-2007 au avut loc cinci astfel de incidente.

Povestea lui Jack Brabham, triplul campion mondial la F1

Jack Brabham a fost pilot, constructor, tehnician şi antreprenor.

Brabham a rămas în cărţile de istorie ale Formulei 1 ca unul dintre cei mai de succes 10 piloţi ai tuturor timpurilor, cu calităţi inovatoare cel puţin la fel de importante ca şi abilităţile de pe pistă.

A revoluţionat lumea curselor, având ideea aducerii în Formula 1 a bolizilor cu motorizarea în partea din spate a maşinii, la Cooper.

Jack Brabham a câștigat 3 titluri de campion mondial, în 1959, 1960 şi în 1966. Doar 9 piloţi au mai atins această bornă în istoria de 66 de ani a Reginei Motorsportului.

Brabham este depăşit în clasamentul celor mai titraţi piloţi doar de Michael Schumacher (7 titluri), Juan Manuel Fangio (5 titluri), Alain Prost şi Sebastian Vettel (câte 4 titluri), împărţind poziţia a cincea în top cu Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet şi Ayrton Senna (câte 3 titluri).

A murit acasă, la 88 de ani, lăsând în urmă borne remarcabile ale unui sport cu multe nume mari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră