Fermierii din Alaska cresc o plantă folosită de ruși în experimente militare secrete (VIDEO)

16 Mai 2015
Fermierii din Alaska cresc o plantă folosită de ruși în experimente militare secrete (VIDEO)
Agricultorii din Alaska cresc o plantă care a fost folosită de sovietici în experimente militare top secret. Potrivit Science Alert, planta cu pricina ar putea fi cheia stopării procesului de îmbătrânire.

Un grup de fermieri din Alaska au început să crească o plantă, cu puteri medicinale extraordinare, sperând să devină una dintre cele mai valoroase culturi ale statului.

Planta Rhodiola Rosea, cunoscută și sub numele de rădăcina de aur, este originară din Siberia, și crește în zona munților Altai, lanț muntos ce servește drept graniță între China, Mongolia, Rusia și Kazahstan.

Este o plantă rezistentă la temperaturi scăzute și crește în permafrost, stratul de sol unde temperaturile se află sub nivelul de îngheţ tot timpul anului.

Până în prezent, planta pare să se fi adaptat excelent condițiilor din Alaska.

"Este de fapt mediul în care această plantă vrea să crească", a declarat cercetătorul Stephen Brown, de la Universitatea Alaska-Fairbancks din SUA.

Rhodiola Rosea este folosită de secole în Siberia și China, în tratamente tradiționale împotriva depresiei. Oamenii care au folosit această plantă susțin că protejează sistemul imunitar și acționează ca un afrodisiac, mai ales pentru femei. În plus, oamenii de știință cred că este cheia procesului anti-îmbătrânire.

La începutul anilor '40 și în perioada Războiului Rece, planta a fost subiectul unor investigații militare sovietice, însă rezultatul cercetărilor nu a fost niciodată făcut public.

Petra Illig, pilot și medic, fondatoarea Asociației cultivatorilor de Rhodiola Rosea în Alaska, a declarat că planta a fost considerată ca fiind un "secret militar sovietic".

"Cercetările făcute atunci au rămas secrete și zac prin sertare în birouri din Moscova. Rușii au folosit această plantă pentru a îmbunătăți performanțele fizice și psihice ale soldaților", a spus Illig, care a precizat că Rhodiola Rosea a fost, de asemenea, testată pe cosmonauți. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră