Cu sânii goi, împotriva extremismului. Militantele FEMEN au făcut circ la Paris (VIDEO)

01 Mai 2015
Cu sânii goi, împotriva extremismului. Militantele FEMEN au făcut circ la Paris (VIDEO)
Trei militante Femen, cu sânii goi și purtând inscripția "Heil Le Pen" pe piept, cu portavoce în mâini, au perturbat vineri dintr-un balcon un discurs al conducătoarei partidului Frontul Național, Marine Le Pen, în Piața Operei, în centrul Parisului, relatează presa internaţională şi pagina de Facebook a organizaţiei.
"Ce de surprize în acest 1 Mai!", a lansat șefa partidului de extremă-dreaptă, deconcertată, care și-a întrerupt discursul.

Ziua începuse deja pentru ea cu o surpriză: tatăl său, Jean-Marie, 86 de ani, cu care este certată, urcase la tribună în momentul în care Marine Le Pen se instala la pupitru. Plantându-se în fața ei și fără o privi pe lidera FN care își studia notițele, el a ridicat brațele în semn de victorie, făcându-se aclamat și aplaudat minute în șir. Apoi a părăsit locul în mașină, fără să se întoarcă. 

După derapaje la începutul lunii aprilie despre Holocaust și imigrație, care au afectat strategia de "dedemonizare" condusă de Marine Le Pen, conducerea Frontului Național îi interzisese președintelui de onoare și cofondator al partidului să se exprime de la tribuna unei manifestații pe care el a creat-o, contrar anilor precedenți.

Înainte de a fi înlăturate manu militari de mai mulți bărbați, cele trei Femen la balconul lor au desfășurat pe fațada imobilului mari drapele roșii amintind de cel de-al III-lea Reich, multiplicându-și saluturile naziste.

În cursul dimineții, alte două militante Femen perturbaseră defilarea de 1 Mai a Frontului Național. Tinerele femei și-au arătat sânii goi în momentul în care Marine Le Pen depunea o jerbă în fața unei statui a Ioanei d'Arc, înainte de a fi evacuate rapid.

Ca nouă probă—dacă mai era nevoie — despre ruptura consumată în familia Le Pen, Jean-Marie Le Pen a depus și el o jerbă după puțin timp, deși cei doi responsabili participaseră la o ceremonie similară împreună în 2014.

Mișcarea Femen, creată în Ucraina la sfârșitul anilor 2000, își transmite mesaje feministe în general prin tinere femei care perturbă manifestații publice, exhibându-și sânii goi. (I.D)



Alte stiri din Externe

Ultima oră