Proteste la Hong-Kong după ce o femeie care a lovit un poliţist cu sânii a fost condamnată

03 Aug 2015
Proteste la Hong-Kong după ce o femeie care a lovit un poliţist cu sânii a fost condamnată
Circa 200 de persoane au protestat duminică în faţa sediului central al Poliţiei din Hong Kong, purtând sutiene şi pancarde, faţă de condamnarea unei femei care l-a atacat pe un poliţist cu... sânii, relatează South China Morning Post.

"Sânii nu sunt o armă", au scandat protestatarii. Ng Lai-ying, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnată joia trecută la 3 luni şi jumătate de închisoare. Autorităţile spun că femeia l-a împins intenţionat cu sânii pe ofiţerul Chan Ka-po, în timp ce participa la o manifestaţie, pentru a-l acuza că a molestat-o. 

Înregistrările din timpul demonstraţiei la care Ng a fost arestată o arată însă pe aceasta cu nasul plin de sânge şi nu există informaţii că ofiţerul de poliţie ar fi fost rănit. Luk Kit-ling, un purtător de cuvânt al organizatorilor marşului, spune că sentinţa în cazul lui NG Lai este şocantă şi regretabilă şi şi-a exprimat temerea că această condamnare ar putea împiedica femeile să mai participe la mişcările sociale şi să le priveze de dreptul de a lua parte la activităţile politice.

Mai mulţi activişti bărbaţi, participanţi la demonstraţie, au purtat sutiene în semn de solidaritate cu Ng lai care a fost eliberată pe cauţiune până la judecarea recursului.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!


Alte stiri din Externe

Ultima oră