Facebook permite temporar postări care solicită violența împotriva rușilor sau moartea lui Putin

11 Mar 2022
Facebook permite temporar postări care solicită violența împotriva rușilor sau moartea lui Putin

Platformele Meta vor permite utilizatorilor Facebook și Instagram din unele țări să solicite violență împotriva rușilor și soldaților ruși în contextul invaziei Ucrainei, potrivit e-mailurilor interne văzute de Reuters joi, într-o schimbare temporară a politicii sale privind discursul instigator la ură.

Compania de social media permite, de asemenea, temporar unele postări care cheamă la moartea președintelui rus Vladimir Putin sau președintelui belarus Alexander Lukașenko în țări precum Rusia, Ucraina și Polonia, potrivit unei serii de e-mailuri interne adresate moderatorilor săi de conținut.

Aceste solicitări pentru moartea liderilor vor fi permise cu excepția cazului în care conțin alte ținte sau au doi indicatori de credibilitate, cum ar fi locația sau metoda, a spus un e-mail, într-o modificare recentă a regulilor companiei privind violența și incitarea.

E-mailurile spuneau că apelurile la violență împotriva rușilor sunt permise atunci când postarea vorbește în mod clar despre invazia Ucrainei. Ei au spus că apelurile la violență împotriva soldaților ruși au fost permise deoarece aceasta a fost folosită ca proxy pentru armata rusă și au spus că nu se va aplica prizonierilor de război.

Meta nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență împotriva soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, potrivit unui e-mail.

Săptămâna trecută, Rusia a declarat că interzice Facebook în țară ca răspuns la ceea ce a spus că sunt restricții de acces la mass-media rusă pe platformă. Moscova a luat măsuri represive împotriva companiilor de tehnologie, inclusiv Twitter , care a declarat că este restricționată în țară, în timpul invaziei sale din Ucraina, pe care o numește „operațiune specială”.

Multe platforme majore de socializare au anunțat noi restricții de conținut în jurul conflictului, inclusiv blocarea mass-mediei de stat ruse RT și Sputnik în Europa, și au demonstrat că unele dintre politicile lor au fost tăiate în timpul războiului.

E-mailurile au arătat, de asemenea, că Meta ar permite laudele batalionului de extremă dreaptă Azov, care este în mod normal interzis, într-o schimbare raportată pentru prima dată de The Intercept.

Purtătorul de cuvânt al Meta, Joe Osborne, a declarat anterior că compania „făcea, deocamdată, o excepție restrânsă pentru laudele Regimentului Azov strict în contextul apărării Ucrainei sau în rolul lor ca parte a Gărzii Naționale a Ucrainei”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră