Facebook a blocat o postare a unui oficial de la Moscova. Vezi motivul

03 Iul 2015
Facebook a blocat o postare a unui oficial de la Moscova. Vezi motivul
 Facebook a blocat postarea lui Maxim Ksezonov, adjunctul șefului de la „Roskomnadzor”, pe motiv că a folosit în ea termenul uzual (pentru ruși) cu tentă ironică „hohol” ca și sinonim pentru „ucrainean”. Potrivit independent.md, „Roskomnadzor” monitorizează registrul site-urilor care difuzează informații interzise în Rusia (cu tentă extremistă, pornografie infantilă, etc.).

Paginile respective sunt adăugate în acest registru la cererea procuraturii ruse, iar dacă informația nu se înlătură de pe aceste site-uri, accesul la ele urmează a fi blocat de către operatori.

Vineri, adjunctul șefului „Roskomnadzor” de la Moscova, Maxim Ksezonov, a scris pe Facebook că administrația rețelei de socializare i-a blocat o postare în care a folosit cuvântul „hohol”. 
 
„Perfect. Au șters postarea mea”, a scris Ksezonov în noaptea de joi spre vineri, precizând că mesajul conținea afirmația că „printre altele, uneori hoholii sunt așa hoholi”.
 
Recent, presa a informat despre blocarea de către Facebook a contului controversatului scriitor și publicist rus, Eduard Baghirov, pentru folosirea expresiei „hoholii nefericiți”.
 
 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră