Exploziile de la Tianjin: Autoritățile se luptă cu peste 700 de tone de cianură de sodiu

16 Aug 2015
Exploziile de la Tianjin: Autoritățile se luptă cu peste 700 de tone de cianură de sodiu
Oficialii chinezi au descoperit sute de tone de cianură de sodiu în cele două locații din Tianjin, unde două explozii concomitente au avut loc miercuri. Autoritățile depun un efort masiv de curățare și izolare a zonei, relatează presa din China.

Acțiuna a fost demarată imediat ce specialiștii au raportat că depozitul din portul Tianjin deținea peste 700 de tone de produse chimice - de 70 de ori limita permisă. Anchetatorii arată astfel că, firma care deținea depozitul, Rui Hai International Logistics, ar fi fost implicatî în transport ilegal de produse chimice.

De altfel, sâmbătă, mii de persoane au fost evacuate din zona afectată de explozii, mai exact pe o tază de trei kilometri în jurul portului. Autoritățile se tem de efectul pe care cantitățile excesive de cianură de sodiu le-ar putea avea.

"Pericolul cel mai mare ar fi ca, dacă plouă, substanțele chimice să ajungă în sistemul central de aprovizionare cu apă, să nu mai vorbim de impactul distrugător pe care l-ar avea asupra ecosistemelor locale", a declarat un specialist pentru The Guardian. "Cu toate acestea, fără a mai multe informații specifice, este greu de spus estimat dezastrul."

Pe de altă parte, autoritățile au declarat că apa contaminată a fost izolată în mod corespunzător și nu ar ajunge rezidenți.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră