Eurotunelul a fost închis din cauza haosului provocat de emigranţi

24 Iun 2015
Eurotunelul a fost închis din cauza haosului provocat de emigranţi

Eurotunelul a fost închis ieri, iar activităţile de transport suspendate după ce emigranţii au provocat haos la Calais, aceştia încercând să se urce în camioanele britanice care treceau în zonă, scrie independent.ie.

Conform The Telegraph, "criza Calais" va continua. Întârzieri de călătorie majore sunt așteptate şi astăzi, cu sute de britanici blocaţi, la graniţă, în timp ce Guvernul de la Londra  promite să intensifice măsurile de securitate la frontiere.

Un şofer, Chris Cary, a declarat pentru Sky News că a fost blocat la Calais de la 3 dimineaţa și a descris situația ca fiind "cea mai rea văzută vreodată ". El a povestit că imigranții au forţat ușile pentru intra în cabină, au încercat să se strecoare în remorci, să taie încuietorile și sigiliile acestora, şi chiar să urce pe acoperișul lor.

Echipajele de poliţie au fost suplimentate în zonă, iar şoferii au fost sfătuiţi să-şi ţină portierele maşinilor încuiate, să nu oprească în apropiere de Calais, să meargă în grup, cu alţi şoferi, şi să-şi pună lacăte la obloanele camionetelor.

Şi compania Eurostar, ce operează trenuri de mare viteză, a suspendat ieri după amiază activităţile prin Eurotunel. Trei trenuri blocate în afara tunelului în partea engleză au trebuit să se întoarcă la St. Pancras,Londra, în timp ce alte trenuri de pe partea franceză s-au întors la Paris şi Bruxelles.

Problemele au început odată cu greva lucătorilor francezi de pe feriboturi. Şoferii de camionete au fost forţaţi să încetinească sau să oprească din cauza traficului aglomerat în apropierea portului din nordul Franţei unde au dat nas în nas cu emigranţii care aşteptau să se îmbarce. Emigranţii au fost văzuţi plimbându-se de-alungul unei autostrăzi, aşteptând momentul să sară în camionetele care să-i ducă din port spre oraşul britanic Dover.

Problemele actuale vin pe fondul agravării situației migranţilor lângă portul Calais, unde numărul acestora a cresut la peste 3.000 din luna aprilie. Lucratorii umanitari spun că este o situație " catastrofală ". Previziunile arată că, peste vară, numărul emigranţilor va creşte cu 2000 , aceştia provenind din ţări devastate de război, inclusiv Eritreea , Siria și Afganistan.





Alte stiri din Externe

Ultima oră