Europarlamentar german: Să ne axăm pe ceea ce vor refugiații. Este obligația Europei să-i primească

10 Sep 2015
Europarlamentar german: Să ne axăm pe ceea ce vor refugiații. Este obligația Europei să-i primească
La sfârșitul săptămânii trecurte, 18.000 de imigranți au sosit la Munchen, iar în fiecare zi crește numărul lor la granițele externe ale Europei. A venit vremea ca UE să acționeze, consideră parlamentarii europeni.  

Parlamentul European a aprobat miercuri un plan pentru relocarea a 40.000 de imigranți din Italia și Grecia. După vot, europarlamentarul german Ska Keller s-a declarat mulțumită de schema de relocare și planul de acțiune al Comisiei pentru abordarea crizei imigranților.

”Raportul pe care l-a votat Parlamentul prevede că numărul de 40.000 este doar un început. Avem nevoie urgentă de un sistem de relocare permanent, pentru a putea acționa rapid într-o situația de urgență. Acesta nu este încă în vigoare, dar Comisia l-a propus deja.

Pe termen lung trebuie să abordăm problema sistemului Dublin. Acesta spune că refugiații trebuie să solicite azil în țara prin care au intrat. Aceasta este o problemă, deoarece numai câteva țări au frontieră externă.

Avem nevoie de un nou sistem de distribuție, mai corect pentru statele membre, dar și pentru refugiați”, a declarat Keller, pentru site-ul PE.

 Ea atrage atenția că acesta este doar începutul.

”Raportul pe care l-am votat ar trebui să fie un model pentru noua schemă de relocare de urgență. Comisia a preluat propunerea noastră de a lua în considerare interesul refugiaților. Este important să ne axăm pe ceea ce vor refugiații: unde au familii, ce limbi vorbesc sau ce deprinderi au, pentru a crea o situație benefică pentru toți: refugiați și societate”, a declarat politicianul partidului Die Grunen.

”Sunt de acord cu majoritatea propunerilor lui Juncker. Salut în special faptul că a fost foarte clar în privința obligației Europei de a primi refugiații. Sunt și lucruri de care nu sunt atât de mulțumită.

De exemplu, crearea unei liste cu țări de origine sigure, pentru că cred că acest lucru are un impact serios asupra dreptului de a solicita azil, unul dintre cele mai importante drepturi fundamentale”, a încheiat Keller. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră