Europa se va confrunta în curând cu războaie religioase! Este previziunea unui ministru

17 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Europa se va confrunta în curând cu războaie religioase! Este previziunea unui ministru

Hotărât lucru, conflictul turco-olandez este departe de a se stinge, chiar dacă în Olanda au avut loc alegeri. Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, nu a întâmpinat deloc cu bucurie victoria în alegeri a premierului Mark Rutte şi a partidului său de centru-dreapta, Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD).

”Nu există vreo diferenţă între (partidul) liberal-democrat şi fascistul (Geert) Wilders, liderul Partidului pentru Libertate (PVV). Ele au aceeasi mentalitate”, a declarat joi seful diplomatiei turce, comentand alegerile din Olanda.

Mai mult, ministrul turc a spus că în curând în Europa vor începe războaie sfinte, religioase, în ciuda înfrângerii liderului de extremă-dreapta olandez la alegeri.

Europa se îndreaptă spre abis, crede ministrul turc. "Partidele europene conduc continentul către prăbuşirea acestuia", a continuat Cavusoglu, potrivit independent.co.uk.

Turcia şi Olanda se află într-o criză diplomatică serioasă, după ce autorităţile olandeze au refuzat ca miniştri turci să se adreseze unor cetăţeni turci în cadrul unor mitinguri în favoarea sporirii puterii preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, printr-un referendum constituţional programat pentru 16 aprilie.

Fostul ministru israelian al Apărării, Moshe Yaalon, l-a acuzat miercuri pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, că vrea să creeze un nou imperiu otoman și a criticat dezangajarea SUA în Orientul Mijlociu.

Erdogan dorește să-și impună hegemonia stabilind, nu doar în Turcia, un nou imperiu otoman cu ideologia (grupării) Fraților Musulmani, a spus în timpul unei întâlniri cu ziariști străini Moshe Yaalon, care este și unul dintre posibilii candidați pentru postul de premier la viitoarele alegeri legislative.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră