Eurodeputații români îl vor pe Victor Ponta la audieri în PE. În ce comisie ar putea fi audiat premierul

09 Iun 2015
Eurodeputații români îl vor pe Victor Ponta la audieri în PE. În ce comisie ar putea fi audiat premierul
Președintele Grupului PPE, Manfred Weber, la propunerea Delegației României, a cerut ca situația Prim - Ministrului Victor Ponta, față de care s-a cerut începerea urmăririi penale, să fie discutată în Parlamentul European.

„Situația din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcția Națională Anticorupție trebuie lăsată să investigheze spre a aduce lumină în cazul acuzațiilor grave aduse lui Ponta”, a declarat Manfred Weber.

De altfel, și eurodeputatul Cristian Preda a anunțat ieri că, în opinia sa, premierul ar trebui “să dea socoteală” Parlamentului European.

Potrivit www.eppgroup.eu/ro, președintele parlamentului, Martin Schulz, a propus ca subiectul să fie discutat în comisia de specialitate (Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne) precum și în Conferința liderilor grupurilor parlamentare, înainte de a fi discutat în plen.

Vineri, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că situația premierului Victor Ponta este un subiect care ține de politica internă a României, iar CE nu va exprima o poziție fiind vorba despre un "caz specific".

"Nu sunt în poziția de a comenta politica internă a României. CE niciodată nu comentează cazuri specifice din niciunul dintre statele membre, incluzând România. (...) Nu vorbim aici la modul general, ci vorbim despre un caz foarte — foarte specific și nu văd niciun motiv pentru care CE ar trebui să se exprime asupra acestui caz specific. Este un caz care se află în mâinile autorităților judiciare din România, partea politică a lucrurilor este în mâna președintelui, a premierului și a Parlamentului. Nu are nimic de-a face cu CE",a afirmat oficialul european, întrebat fiind într-o conferință de presă cum comentează faptul că premierul Victor Ponta a fost chemat la DNA.

Alte stiri din Externe

Ultima oră