Erou fara voie.Tsipras nu voia sa castige referendumul

09 Iul 2015
Erou fara voie.Tsipras nu voia sa castige referendumul
Varianta interesanta, extrem de spectaculoasa avansata de The Telegraph:Tsipras nu avea intentia de a castiga referendumul, era convins ca il va pierde si-si pregatea o iesire onorabila din toata incurcatura.Ideea e de luat in seama si merita sa fie dezvoltata.

Pe 25 iunie, negociatorii din troica dau un ultimatum Grecia:ori aproba noul plan de austeritate, ori Grecia iese din zona euro. Intresant este ca acest plan a aparut brusc iar propunerile grecilor au fost ignorate total.”Decisesera deja sa ne impinga afara” a declarat mai tarziu ministrul de finante Varoufakis. New York Times citeaza , in acest sens, o declaratie a lui Tsipras:”Simteam ca pe masura ce ne apropiam de ei(ca abordare a crizei), ei se departeaza si mai mult.”

Atunci a luat Tsipras decizia de a organiza referendumul.Nu voia sa aplice planul de austeritate si un “da” al grecilor ar fi salvat Syriza si ar fi lasat pe umerii altui guvern aplicarea deciziilor impopulare.

Spre surpriza lui Tsipras, grecii au votat sa continue lupta cu troica. Devenit erou fara voie, premierul grec incearca sa inteleaga ce se intampla si daca,intr-adevar, se doreste scoaterea Greciei din euro. Raspunsul il va afla maine cand reprezentantii greci trebuie sa prezinte propriul plan de austeritate.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră