EPIDEMIE de legioneloză. 8 morți din cauza bacteriilor din sistemele de aer condiționat! (VIDEO)

06 Aug 2015
EPIDEMIE de legioneloză. 8 morți din cauza bacteriilor din sistemele de aer condiționat! (VIDEO)
Epidemia de legioneloză face ravagii la New York, bilanțul crescând la 8 morți, 97 de persoane afectate și 92 spitalizate, informează un comunicat al primăriei orașului american, citat de USA Today. Este cea mai gravă epidemie înregistrată vreodată în New York.
 
"Maladia legionarului" este o formă de pneumonie datorată unei bacterii care se răspândește prin circuitele urbane de distribuție a apei calde, sistemele de climatizare și lagunele industriale.
 
De la începutul epidemiei la New York, ea a fost găsită în turnurile de climatizare a cinci imobile din sudul cartierului Bronx care adăpostesc un spital, un hotel, un centru comercial și două întreprinderi.
 
"Vreau să reamintesc că boala nu este contagioasă, că ea nu poate trece de la o persoană la alta. Nu există riscuri pentru aprovizionarea noastră cu apă", a declarat primarul Bill de Blasio. 
 
Infecția este cunoscută sub denumirea de "maladia legionarului" de la prima epidemie cunoscută, survenită în 1976 într-un hotel din Philadelphia, unde se ținea o conferință a Legiunii Americane, principala asociație a foștilor combatanți din țară. Peste 220 de persoane s-au îmbolnăvit atunci, iar 34 dintre ele au decedat.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră