Emmanuel Macron le cere aliaților Ucrainei „să nu fie lași”

05 Mar 2024
Emmanuel Macron le cere aliaților Ucrainei „să nu fie lași”

În fața războiului din Ucraina președintele francez Emmanuel Macron a cerut aliaților „să trăim la înălțimea Istoriei și curajul pe care aceasta îl presupune”, scrie BFMTV

Într-un discurs ținut la Praga , Republica Cehă, Emmanuel Macron le-a cerut aliaților Ucrainei, marți, 5 martie , „să nu fie lași”.

„Cu siguranță ne apropiem de un moment în Europa noastră în care va fi potrivit să nu fim lași”, a spus șeful statului.

„Războiul a revenit pe pământul nostru, puterile devenite de neoprit extind amenințarea, atacându-ne mai mult în fiecare zi: va trebui să fim la înălțimea Istoriei și curajul pe care îl implică”, a spus el.

„Nu vrem niciodată să vedem dramele care vin și ce se întâmplă”, a adăugat Emmanuel Macron, în fața comunității franceze a țării.

O vizită așteptată

Vizita sa în Republica Cehă își propune să-și prezinte „atenția specială” pentru Europa Centrală, a explicat presei anturajul său.

Într-un moment în care pare că vrea din ce în ce mai mult să-și impună conducerea în susținerea Kievului și a blocajului cu Rusia, se va întâlni cu omologul său Petr Pavel, pe care l-a primit la Paris în decembrie.

Emmanuel Macron împreuna cu cu premierul Petr Fiala vor semna un plan de acțiune 2024-2028 pentru parteneriatul strategic bilateral în care „problemele de apărare vor fi cheie” în contextul actual de război, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră