"El Chapo" evită extrădarea. Joaquin Guzman știe că riscă pedeapsa capitală în SUA

11 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu

Procesul de extrădare spre SUA al traficantului de droguri mexican Joaquin "El Chapo" Guzman va dura cel puțin un an, dar ar putea ține până la patru sau șase ani dacă avocații săi utilizează toate căile de recurs, au declarat serviciile procurorului din Ciudad de Mexico.

"Consider că procesul ar putea dura cel puțin an an", a declarat José Manuel Merino Madrid, director pentru relații internaționale al serviciilor procurorului. Merinno a afirmat că și-a fondat estimarea pe cazuri anterioare de traficanți de droguri care au recurs la toate căile legale pentru a evita extrădarea.

Procesul formal de extrădare spre SUA al narcotraficantului ''El Chapo" a fost lansat duminică în Mexic după ce reprezentanți ai Interpol s-au deplasat la închisoarea din Altiplano pentru furniza două mandate de arestare în scopul extrădării.

Avocatul lui 'El Chapo' s-a angajat să poarte o luptă juridică 'dură', ce ar putea ajunge până la Curtea Supremă, pentru a se opune extrădării liderului cartelului din Sinaloa spre SUA, în baza motivului că acolo ar risca pedeapsa cu moartea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră