Ecuador tocmai a doborât recordul mondial la ÎMPĂDURIRE. Președintele: "Mi-aș dori ca toată lumea să bată acest record"

17 Mai 2015
Ecuador tocmai a doborât recordul mondial la ÎMPĂDURIRE. Președintele:
Ecuador a desființat recordul mondial pentru reîmpădurire, mii de oameni instalându-și corturile de seara, pentru a demara uriașa campanie de plantare dis de dimineață. Au plantat 647.250 de arbori din 200 de specii, uimind comunitatea internațională.

"Tocmai am fost informat că am distrus recordul Guinness pentru reîmpădurire. Mi-aș dori toată lumea ar bate acest record. Vreau să-l bată o dată pe lună, astfel încât planeta va fi plină de copaci, în foarte puțin timp, iar asta este ceea ce avem nevoie", a declarat președintele Rafael Correa în discursul său săptămânal. Correa a declarat răsadurile au fost plantate peste tot Ecuador, care are geografie destul de variată pe coasta Pacificului, vârfuri andine înalte și în zonele joase bazinul Amazonului.

Ministrul Mediului Lorena Tapia a declarat pe Twitter că 44.883 de persoane plantat copacii pe mai mult de 2.000 de hectare (4942 de acri) de teren. "Nu există nici o înregistrare în istoria de evenimente similare care implică peste 150 de specii", a declarat pentru AFP reprezentatul oficial al Cărții Recordurilor.

Oamenii de stiinta cred plantarea de arbori ajuta la compensarea acumulării de carbon din atmosferă, deoarece pomii absorb dioxidul de carbon și emit oxigen, ajutând la reducerea încălzirii globale. Ecuador detine mai multe alte recorduri mondiale, inclusiv cele mai multe sticle de plastic reciclate într-o săptămână și cei mai mulți oameni... îngropați în nisip simultan, potrivit Guinness."

Alte stiri din Externe

Ultima oră