După Franţa, şi Marea Britanie va interzice maşinile diesel şi pe benzină

26 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
După Franţa, şi Marea Britanie va interzice maşinile diesel şi pe benzină

Maşinile şi furgonetele diesel și pe benzină vor fi interzise din 2040 în Marea Britanie, ca parte a eforturilor de combatere a poluării aerului, relatează BBC şi sbs.com.au

Marea Britanie va interzice vânzarea de noi autovehicule pe benzină și motorină începând cu anul 2040, ca parte a unui plan de scoatere a acestora de pe drumurile publice în următorii 10 ani, a declarat ministrul mediului, Michael Gove.

"În programul lor, conservatorii au promis că până în 2050 nu vor mai exista vehicule diesel sau benzină pe drumurile noastre. Astăzi confirmăm acest lucru, ceea ce înseamnă că până în 2040 nu ar trebui să mai existe vehicule diesel sau benzină noi", a spus Gove într-un interviu acordat miercuri BBC.

Gove a mai spus că guvernul va acorda autorităților locale peste 300 milioane de dolari, bani destinaţi schemelor de restricționare a accesului vehiculelor diesel în zonele poluate.

Anunțul Marii Britanii vine în contextul înmulţirii semnalelor privind înlocuirea maşinilor pe benzină şi motorină cu maşini electrice, atât în ​​țară cât și în străinătate:

La începutul acestei luni, președintele Emmanuel Macron a anunțat planuri similare de a elimina treptat autovehiculele cu motorină și benzină în Franța, tot începând cu 2040.

BMW a anunțat marți că o versiune complet electrică a lui Mini Cooper va fi construită la uzina Cowley din Oxford din 2019. Producătorul auto Volvo a spus că toate modelele noi vor avea un motor electric  tot din 2019.

Alte stiri din Externe

Ultima oră