Donald Trump, despre manifestațiile împotriva sa: "Au fost alegeri, de ce nu au votat?"

23 Ian 2017
Donald Trump, despre manifestațiile împotriva sa:  "Au fost alegeri, de ce nu au votat?"

Donald Trump, a reacţionat duminică pe Twitter după manifestaţiile masive împotriva sa desfăşurate în ziua precedentă, întrebând, retoric, de ce participanţii la aceste proteste nu au participat la vot, pe 8 noiembrie.

"Am văzut manifestaţiile de ieri, dar am impresia că tocmai ce am avut alegeri! De ce aceşti oameni nu au mers la vot ?. Celebritatea dăunează", a scris Trump pe Twitter.  

 

 

Tonul președintelui SUA a devenit conciliant câteva ore mai târziu, într-o altă postare pe Twitter, în care admite că manifestaţiile paşnice sunt un drept esenţial în democraţia americană. "Chiar dacă nu sunt întotdeauna de acord, recunosc dreptul oamenilor de a-şi exprima punctul de vedere", a scris preşedintele pe reţeaua de socializare.

 

 

Peste două milioane de persoane, mai ales femei, au participat sâmbătă în diferite oraşe din Statele Unite la "Marşul femeilor", o acţiune organizată pentru apărarea drepturilor civice şi contra preşedintelui Donald Trump, iar numeroase adunări de solidaritate au avut loc în întreaga lume. Protestul desfăşurat la Washington a adunat circa un milion de persoane. 

La demonstrație au luat cuvântul cineastul Michael Moore, actriţele America Ferrara şi Scarlett Johansson, cântăreaţa Alicia Keys, dar şi Madonna, care a urcat pe scenă pentru a chema la o "revoluţie a iubirii" şi a cântat două melodii. 

Mulţi dintre manifestanţi purtau pălării roz cu urechi de pisică ("pussy hats"), devenite simbolul opoziţiei faţă de Trump, după publicarea în timpul campaniei electorale a unei înregistrări video din 2005 în care un microfon deschis din greşeală l-a surprins făcând comentarii obscene despre femei cu un moderator de televiziune.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră