Donald Trump, candidatul Partidului Republican la Casa Albă

04 Mai 2016 | scris de Cristi Semeghin
Donald Trump, candidatul Partidului Republican la Casa Albă

După atacurile mârlănești pe care le-a îndreptat asupra lui Cruz, Trump a ținut să demonstreze că are calitatea principală a învingătorului, caracterizându-l, cu aceeași gură, pe Cruz drept un tip "dur și inteligent, un contracandidat al naibii de bun".

"În viața mea am fost implicat în tot felul de competiții și din experiența acumulată vă pot spune că am întâlnit cei mai buni concurenți chiar aici, în Partidul Republican.
Ted Cruz, nu știu dacă mă place sau nu. Dar e un concurent al naibii de bun. Este un tip dur, inteligent și are în față un viitor uimitor. Vreau să-l felicit pe Ted. Știu cât de greu este și înțeleg ce simt acum Ted și Heidi și întreaga lor familie.

Vom câștiga în noiembrie și vom câștiga detașat. Hillary Clinton nu va fi un președinte mare, nu va fi un președinte bun. Ea va fi un președinte sărac. Ea nu înțelege comerțul. Soțul ei a semnat, poate, cel mai prost tratat comercial ce a exista în istorie, Nafta. Vom aduce locurile noastre de muncă înapoi, ne vom păstra locurile de muncă și nu vom lăsa companiile să ne părăsească", a declat Trump într-un discurs susținut după aflarea rezultatelor alegerilor din Indiana.

În ciuda optimismului debordant al lui Trump, la nivel național, el pornește în cursa pentru Casa Albă cu un handicap considerabil în fața potențialului candidat al Partidului Democrat, Hillary Clinton, cotată cu 69% din preferințele alegătorilor, în timp ce republicanul adună doar 29%. De remarcat este faptul că în această confruntare Clinton înregistrează cel mai mare avantaj din istoria modernă, mai mare decât cel al lui Obama în fața lui McCain în 2008 sau a lui Mitt Romney în 2012 ori cel al lui Bush împotriva lui Al Gore în 2000 sau John Kerry ăn 2004.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră