Cine sunt cei doi români răniți în incidentul terorist de la Londra

22 Mar 2017
Cine sunt cei doi români răniți în incidentul terorist de la Londra

Cinci oameni au murit și 40 au fost răniți în atacul terorist produs miercuri în Londra. 

Ministerul Afacerilor Externe informează  într-un comunicat de presă că printre răniți se află și doi cetățeni români, care au fost transportați la spital pentru a li se acorda îngrijiri medicale.

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra a precizat pentru Digi 24 că este vorba de doi tineri și că ambii se află internați la Royal Hospital, bărbatul având leziuni minore.

”E vorba despre un tânăr și o tânără. Erau turiști, nu erau oameni veniți la muncă. Urmau să-și sărbătorească ziua de naștere. A lui, cel puțin, era mâine (adică astăzi – n.r.).

În momentul de față, ea este într-o stare relativ critică, cu multiple fracturi, leziuni, cu plămânii care sunt menținuți, printr-o aparatură specială, în stare de funcționare.

În ceea ce-l privește pe el, e în regulă, are doar o fractură la laba piciorului. Deci, nu sunt probleme foarte complicate. Dar ea este într-o stare relativ critică.

Punând cap la cap unele informații, înțeleg că ea, practic, a fost proiectată în Tamisa de pe pod, din cauza accidentului și recuperată ulterior”, a spus ambasadorul român.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833​; +44 20 76036694​; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, a mai precizat în comunicat MAE.

Alte stiri din Externe

Ultima oră