Doi români, condamnaţi după ce au ucis şi mâncat o capră de la un Zoo din Berlin

04 Apr 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Doi români, condamnaţi după ce au ucis şi mâncat o capră de la un Zoo din Berlin

Doi români au fost condamnaţi miercuri de un tribunal german pentru uciderea unei capre de la o grădină zoologică în Berlin, în luna februarie, act pe care l-au comis pentru că le era foame, după cum au afirmat în instanță, relatează dw.com.

Unul dintre bărbați, condamnat anterior pentru furt, a fost condamnat la 10 luni de închisoare, iar complicele său la nouă luni, ambii fără posibilitatea eliberării condiționate.

Judecătorul a spus că bărbații au ucis animalul fără motiv și asta pentru că ei nu aveau rezidenţă permanentă în Germania, nu aveau vreun venit şi nici un viitor social favorabil.

Cei doi români, în vârstă de 29 de ani, au intrat în grădina zoologică din parcul Hasenheide din Berlin pe 18 februarie. Unul a omorât capra "Lilly", iar celălalt a ținut de şase.

Ei au fost prinși de poliție, alertată de locuitorii care au auzit ţipetele animalului. Asupra unuia dintre bărbați a fost găsit un cuțit, iar în apropierea incidentului, un rucsac cu un picior de capră și mănuși pline de sânge.

La proces, cei doi bărbați au mărturisit că au omorât capra deoarece le era foame. Ei au recunoscut în instanță că au ucis animalul, dar au spus că au sacrificat numai capra, deoarece nu mai mâncaseră de câteva zile.

Românii veniseră la Berlin în ianuarie și lucrau în construcții, dar salariile le-au fost reținute de angajator. Ei au susţinut în instanţă că au crezut că grădina zoologică este o fermă, ambii crescând în ferme din România, unde creșterea și sacrificare a animalelor e o practică obişnuită. Românii au mai spus că știu să sacrifice animalele fără să le provoace suferinţă. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră