Igor Dodon: Dacă Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită

18 Ian 2017
Igor Dodon: Dacă Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită

Impulsionat de primirea sa de către Vladimir Putin, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon s-a simțit în largul său în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul agenției de presă TASS, debitând tot ceea ce i-a trecut sau i s-a sugerat să-i treacă prin cap.

Mai întâi de toate, realizând că a primit din partea lui Putin o hartă a Moldovei, realizată după pacea de la București, din 1812. Igor Dodon a ținut să-și exprime public regretul că în urmă cu 200 de ani Imperiul Țarist nu a anexat întreaga Moldovă, ci s-a oprit la Prut. "Dacă Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită", a declarat Dodon.

Dodon are de gând să fie prietenul României - “știți, nu poți să-ți alegi vecinii. Republica Moldova și România au multe proiecte bune și intenționez să fiu prieten cu România”.

Singura problemă pe care o percepe Dodon în relația cu Bucureștiul fiind "încercările de unire a Republicii Moldova cu România." 

"Atunci când România declară la nivel politic că trebuie lichidată statalitatea Republicii Moldova, vom riposta. În România sunt interzise organizațiile care au încercat să facă propagandă cu privire la faptul că o parte din teritoriul românesc înseamnă Ungaria, altă parte - Moldova. Și atunci, de ce la voi acest lucru este interzis, iar la noi nu? La începutul anului trecut i-am scris o scrisoare deschisă președintelui României, rugându-l să explice poziția pe marginea acestei probleme și nu am primit un răspuns", a declarat Igor Dodon în cadrul conferinței de presă, potrivit TASS.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră