Dispozitiv explozibil, la locuinţa miliardarului american George Soros

23 Oct 2018
Dispozitiv explozibil, la locuinţa miliardarului american George Soros

Un pachet suspect, care conţinea ceea ce pare a fi un dispozitiv explozibil a fost descoperit în cutia poştală din faţa reşedinţei din New York a miliardarului american George Soros, a anunţat poliţia, citată de Reuters.

Soros a devenit o ţintă a criticilor militanţilor de dreapta în Statele Unite, dar şi a unor lideri la putere în Israel şi în Europa de Est.

Miliardarul ungaro-american, unul dintre cei mai mari donatori către grupurile liberale şi pentru susţinerea diverselor cauze, a devenit ţinta unei campanii media ostile din partea Guvernului naţionalist din Ungaria natală, notează Reuters.

Autorităţile au răspuns apelului efectuat în jurul orei 15:45 de la domiciliul din Katonah, New York, în legătură cu găsirea unui pachet suspect, notează publicaţia citată.

"Un angajat al reşedinţei a deschis pachetul şi a descoperit ceea ce părea a fi un dispozitiv explozibil", a menţionat poliţia pentru The New York Times.

Angajatul a dus pachetul într-o zonă împădurită şi a sunat poliţia. O echipă de genişti a sosit şi a detonat dispozitivul în pădure, a declarat un oficial al poliţiei.

George Soros nu se afla la domiciliu în momentul găsirii pachetului suspect, precizează publicaţia citată.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a preluat ancheta.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră