DEZASTRUL din Nepal, speculat de Facebook. Ce aplicație a activat rețeaua de socializare, în urma cutremurului devastator

26 Apr 2015
DEZASTRUL din Nepal, speculat de Facebook. Ce aplicație a activat rețeaua de socializare, în urma cutremurului devastator
Facebook a activat opțiunea Safety Check (Verificarea siguranței) pentru persoanele care se află în zona afectată de cutremurul de 7,8 grade din Nepal, prin care aceștia pot anunța prietenii și familia că sunt în regulă, a anunțat sâmbătă Mark Zuckerberg, fondatorul reșelei de socializare.

”În această dimineață am activat Safety Check pentru oamenii afectați de cutremurul din Nepal.

E un mod simplu de a permite prietenilor și familiei să știe că ești în regulă.

Dacă ești în una dintre zonele afectate de cutremur, vei primi o notificare care te întreabă dacă ești în siguranță și dacă vrei să verifici vreunul dintre prietenii tăi. Când au loc dezastre oamenii au nevoie să știe că cei dragi lor sunt în siguranță.

Momente ca acesta sunt cele în care contează cu adevărat să te poți conecta.

Gândurile mele sunt cu toți cei care au fost prinși în această tragedie”, a scris Zuckerberg pe contul său de Facebook.



Aplicația poate fi găsită aici


Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 s-a produs sâmbătă la 35 de km est de localitatea Lamjung în Nepal, a anunțat Institutul geologic al SUA, potrivit Xinhua, Reuters și DPA.

Cutremurul a avut loc la 06.11 GMT la o adâncime de 11,9 km, potrivit Institutului Geologic al SUA, și a fost simțit și în India, Bangladesh și Malaezia. Potrivit poliției nepaleze, peste 1.800 de persoane au murit în urma cutremurului. Zeci de persoane ar fi murit de asemenea în India și China. (V.M.)


Alte stiri din Externe

Ultima oră